Helgen med stort utropstecken

På lördagen fick jag ledigt för att jag och Emelie skulle ha tid att plugga.. Jag for och hämtade upp henne i New Canaan och vi tog bilen in till michels craft store bara för att det är ett himmelrike för folk som gillar att pyssla! :) Vi bestämde oss för att vi skulle hitta utan GPS för att den hade vi ej med oss. Big mistake! Men efter att kört runt i cirklar och blivit vän med en glassgubbe som inte kunde sluta vinka så hittade vi i alla fall dit. Gick runt ett tag och sen tog vi bilen hem igen för att börja med vårat projekt på Boston Tea Party.

Stolta svenkors plansch, notera svenneflaggan. Vägrade att rita skånska flaggan! med tanke på att det inte ens är en rikig flagga.
 Vi höll på att plugga till närmare 1 på natten, och dagen efter ringde klockan 06 och det var bara att kliva upp och ta nya tag! Vi tog tåget in till Harlem där våran skola ligger, typ 10 minuter ifrån grand central på manhattan med tåg. Och spenderade 6 timmar på den sketna skolan, vi redovisade vårat projekt och efter lunch så blev det the met (museum) med klassen.

När klockan närmade sig 18 så beslöt vi oss för att ta tåget hem från grand central igen, för att vi var helt slutkörda.. vi klev på tåget och såg fram emot att resan hem ändå bara är på en timme. Men ack så fel vi hade! För att när vi skulle ta och byta tåg i stamford vilket är typ 20 minuter från slutstationen där vi skulle av sen så sa tåg gubben att vi skulle hoppa på tåget på track 5 så det gjorde vi..
Efter ca 45 minuter så börjar vi fundera på varför vi åker så fimla länge denna gång, vi kikade ut och såg skyltar vi ej kände igen. I högtalarna ropade de HARLEM NÄSTA! Vi hade åkt tillbaka till Manhattan..
Hann inte med tåget hem och fick vänta till nio. En 1 timmes tåg resa blev lätt fyra timmar. Vi kom hwm runt 23 i stället för 19.30. Det går inte alltid som man tänkt sig!

Man kan inget annat än att skratta

5 kommentarer:

  1. En sådan resa gör man sällan 2 ggr ;)

    En erfarenhet rikare...Lyssna ej på gamla gubbar Hahaha =) Puss finaste

    SvaraRadera
  2. haha :D fyfan... jag har inte ens åkt tåg :(

    SvaraRadera
  3. För det första måste jag bara påpeka att skåneflaggan visst det är en riktig flagga ;) haha!

    Det finns inte så mycket annat att säga om gårdagens händelse, tror vi uttryckte det mesta igår på tåget. Men hädanefter litar vi inte på någon ;)

    SvaraRadera
  4. Vad fint ni gjort ! !! :D

    SvaraRadera