only americans

Så jag kan inte sluta tycka att de flesta amerikanare är typ idioter. Säger inte att det handlar om mina värdföräldrar eller några andra värdföräldrar som jag har mött. I staden där jag bor så är de flesta riktiga stroppar och allting handlar om dem. Fattar inte att folk låter pengar påverka sättet du tänker och agerar på men så är det verkligen och Darien är ett perfekt exempel på att sådana människor finns, med tanke på att alla är samlade på samma ställe.


Kan tänka mig att livet för alla Darien Fruar ser ut såhär: Mannen kliver upp ungefär samtidigt som solen täcks av månen för att göra sig i ordning och sätta på sig sin Ralph Lauren kostym och skor fraktade och handgjorda från en håla i Kina.

Sedan tar de sin nyköpta BMW cab och parkar den på tågstationen och tar tåget in till Manhattan där de troligast jobbar som advokat.

Frun ligger fortfarande och sover.

Klockan sju så kommer deras överbetalda Nanny och väcker barnen. Eller så vaknar deras underbetalda Au Pair upp och börjar göra i ordning ungarna inför dagen.

Ca 3 timmar efter så vaknar frun upp och börjar smått göra sig i ordning. Klagar hela tiden på allt som är fel. Sätter på sig träningskläderna, sätter sig i sin stooora svarta cheva.  Pratar konstant i telefonen. Far till starbucks och köper kaffe, pratar fortfarande i telefonen.
Kör konstant 60 km/h för fort. Bryter mot typ alla trafikregler. Och helt struntar i att det är olagligt att prata i telefonen här i CT.

Efter starbucks så far hon till gymmet och spenderar halva dagen där. Hungrig och svettig.

Efter det far hon hem för att Nannyn/ Au Pairen har redan jobbat sin 10  timmar långa dag. Och ändå har halva dagen kvar. För att ge dem en lunchbreak. När Nannyn / Au Pair hällre hade käkat middag.

Hon är stressad och klagar på att Nannyn/Au Pairen inte hunnit städa hela huset, Bädda alla sängar, tagit bort mammans och pappans disk, tagit ut hunden på promenad, vikt pappans skjortor och vattnat alla blommor. Trotts att inget av det egentligen ingår i arbetsuppgifterna. Och att  hela huset fullt med brats som vägrar lyssna.

Efter 20 minuter break så börjar nannyn/ au pairen att jobba igen.

Pappan kommer hem.

Nannyn/au pairen jobbar hela kvällen trotts att mamman och pappan är bara hemma och ser på tv. Och blir arga om ungarna faktiskt vill spendera lite tid med dem.

De går till sovrummet för att göra sig ordning för sängen. Ungarna har redan sovit 4 timmar. Och då mamman är färdig med att tvätta av sig sminket så är det dags för pappan att kliva upp och jobba igen. För att kunna betala för de dyra privatskolorna, alla extra aktiviteter och all mammans starbuckskaffe (blir rätt dyrt för att det är det enda hon äter)

Det är hur deras dag ser ut. 

Kan spendera timmar och berätta hur knasiga, dumma och oläxade amerikaner är. Detta är ett smakprov

6 kommentarer:

  1. Helt sjukt hur de kan vilja leva så, men det är verkligen så det är, speciellt i snobbiga New Canaan och Darien! Underbetalda au pairen var också ganska bra ;)

    SvaraRadera
  2. jag skulle inte vilja leva så.. Gud vad hemskt.
    Kram gumman. Älskar dig <3

    SvaraRadera
  3. Man blir mörkrädd. men visst kan verkligheten se ut så här. kontrasterna i Usa är hemsk, somliga har varken råd till mat ,kläder sjukvård,mm. skulle kunna skriva en lista som aldrig skulle ta slut. Det är bra tjejer kämpa på!! Av detta blir ni starka. Eva ( Emelies mamma)

    SvaraRadera
  4. Ja det du skriver är skrämmande. Det understryker det jag alltid har sagt, USA är USA o amerikaner är amerikaner.

    Ni blir starka av er erfarenhet, när ni kommer hem så kommer ni att kunna tänka tillbaka o säga till er själv.

    Sverige är Sverige o det är där mitt hjärta finns.

    Gert Daun ( Emelies mammas man)

    SvaraRadera
  5. Det är som på film... fast i verklighet.
    Och man blir bara visare.
    Man lär sig hur man INTE vill vara eller bli.

    En till erfarenhet rikare...

    Mamman

    SvaraRadera
  6. Jaa, haha så sjukt. Jag är utan ord. The americans...

    Saknar dig. puss !

    SvaraRadera